top of page

Instrumenten

Kinderen kunnen  gratis  een instrument te leen krijgen van het GMC, Hier teken je een gebruikersovereenkomst voor. Jij belooft om goed voor het instrument te zorgen en het GMC zorgt voor eventuele reparaties. Die hoef je dus niet zelf te betalen!

Lessen

Wanneer je lid bent van GMC kan je inschrijven voor muziekles bij Kunstkwartier Geldrop-Mierlo via het GMC. Dan geldt het HAFA (Harmonie/Fanfare) tarief met een korting van 20% op het tarief van de instrumentale lessen (individueel, duo of  trio – jaarcursus). Hiervoor wordt een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor minimaal één jaar (1 januari t/m 31 december). Bovenop de korting van Kunstkwartier ontvangen leerlingen t/m 18 jaar ook nog van het GMC € 100 per jaar extra korting op het lesgeld! Je kunt kiezen voor individuele lessen of groepslessen. Jouw docent(e) houdt het GMC op de hoogte van je vorderingen. Kunstkwartier verzorgt ook theorielessen. De lessen worden in principe afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen.

Slagwerkers kunnen ook les nemen bij Kunstkwartier. Maar je kan er ook voor kiezen om les nemen bij onze eigen slagwerkinstructeur. Wij zorgen dan voor lesmateriaal, stokken en een 'oefenpad’ om thuis te oefenen. Als blijkt dat je de eerste beginselen onder de knie hebt, kun je al snel mee gaan doen met het samenspelen in de slagwerkgroep. Er wordt gespeeld op allerlei verschillende instrumenten. Je wordt opgeleid om met het harmonieorkest mee te spelen of met de slagwerkgroep of bij beiden.

Leerlingen kunnen, afhankelijk van de vorderingen die je hebt gemaakt op je instrument, mee gaan spelen in het opleidingsorkest. Dan begint het echte werk, niet meer in je eentje spelen maar samen muziek maken! Je leert hoe je de aanwijzingen van de dirigent moet volgen. Maar het leukste van alles is natuurlijk dat je niet meer alleen jouw partij hoort, maar dat het ineens een muziekstuk is dat er klinkt. Als je ver genoeg gevorderd bent, stap je over naar het  harmonieorkest.

Tarieven

Kijk voor de actuele tarieven op de website het Kunstkwartier. 

https://www.kunst-kwartier.nl/informatie/tarieven/tarieven-individuele-muzieklessen-cursusjaar-2020-2021/

Let op: deze tarieven zijn zonder de korting. 

bottom of page