top of page

Het orkest

In totaal bestaat het GMC uit ongeveer 65 leden, het grootste deel speelt mee in het harmonie orkest onder leiding van Henk Mertens. 

Het GMC geeft gemiddeld ongeveer vier concerten per jaar plus een aantal optredens op straat en serenades op verzoek. De muzikale nadruk ligt op zaalconcerten. Maar het GMC is ook graag aanwezig bij activiteiten in Geldrop onder andere de carnavalsoptocht, dodenherdenking, de Hemelvaartsmis en het inhalen van de bedevaartgangers naar Handel.

 

Tijdens concerten wordt een gevarieerd repertoire gespeeld: van originele harmoniemuziek tot bewerkingen van popnummers, filmmuziek, klassieke muziek en musicals.

Geïnteresseerd? 

Het harmonieorkest repeteert elke dinsdagavond van 20.10 tot 22.15 in de Weeffabriek. 

De dirigent

 

Henk Mertens is sinds december 2009 de dirigent van het harmonieorkest en opleidingsorkest van het GMC.

Henk studeerde directie bij Alex Schillings aan het conservatorium van Zwolle. 


Als klarinettist volgde Henk aan het conservatorium van Maastricht de opleiding tot uitvoerend musicus klassiek met als specialisaties kamermuziek en orkestspel bij Leo van Tol en Léon Bosch. Aan het conservatorium van Maastricht studeerde Henk naast klarinet ook compositie bij John Slangen. 

henk2.jpg

"Muziek is behalve mijn beroep ook mijn passie. Dit is ook wat ik wil overdragen: enthousiasme, plezier en een goede basis."

bottom of page